Ėriena – Mėtų ir alyvuogių aliejaus marinatas
Ingredientai:
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas šviežių mėtų lapelių, smulkintų
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- 1 šaukštas medaus
- Druska ir pipirai pagal skonį
Paruošimas:
- Sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, medų, mėtų lapelius, druską ir pipirus.
- Įdėkite erienos mėsą į marinato mišinį ir marinuokite šaldytuve 1-2 valandas.
- Po marinuotės nuimkite perteklių marinato ir kepkite pagal pasirinktas iškepimo gaires.
Jautiena – Raudonojo vyno ir rozmarino marinatas
Ingredientai:
- 200 ml raudono vyno
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 skiltelės česnako, susmulkinto
- 1 šaukštas smulkinto rozmarino
- 1 šaukštas medaus
- Druska ir pipirai pagal skonį
Paruošimas:
- Sumaišykite visus ingredientus dubenyje.
- Įdėkite jautienos mėsą ir uždenkite plastiku. Leiskite marinuotis šaldytuve mažiausiai 2-3 valandas (geriausia per naktį).
- Prieš kepimą nuimkite perteklių marinato ir kepkite pagal pasirinktas iškepimo gaires.
Veršiena – Citrinos ir česnako marinatas
Ingredientai:
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 citrinos sultys
- 2 skiltelės česnako, smulkintos
- 1 šaukštas smulkinto čiobrelio
- Druska ir pipirai pagal skonį
Paruošimas:
- Sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, česnaką ir čiobrelį.
- Įdėkite veršienos mėsą į marinato mišinį ir leiskite marinuotis šaldytuve apie 2 valandas.
- Po marinuotės nuimkite perteklių marinato ir kepkite pagal pasirinktas iškepimo gaires.
Kiauliena – Obuolių ir garstyčių marinatas
Ingredientai:
- 2 šaukštai obuolių sidro acto
- 2 šaukštai medaus
- 1 šaukštas Dijon garstyčių
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1/2 šaukštelio kalendros (milteliai)
- Druska ir pipirai pagal skonį
Paruošimas:
- Sumaišykite visus ingredientus dubenyje, kol medus visiškai ištirps.
- Įdėkite kiaulienos mėsą ir marinuokite ją šaldytuve apie 2-3 valandas.
- Prieš kepimą nuimkite perteklių marinato ir kepkite pagal pasirinktą iškepimo lygį.
Paukštiena – Ciberžolės ir imbiero marinatas
Ingredientai:
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas ciberžolės miltelių
- 1 šaukštas šviežiai tarkuoto imbiero
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- 1 šaukštas medaus
- Druska ir pipirai pagal skonį
Paruošimas:
- Sumaišykite alyvuogių aliejų, ciberžolę, tarkuotą imbierą, citrinos sultis, medų, druską ir pipirus.
- Įdėkite paukštienos mėsą į marinato mišinį ir leiskite marinuotis šaldytuve apie 1-2 valandas.
- Po marinuotės nuimkite perteklių marinato ir kepkite pagal pasirinktą iškepimo lygį.
Scroll to top