Marinatai

Ėriena – Mėtų ir alyvuogių aliejaus marinatas

Ingredientai:

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas šviežių mėtų lapelių, smulkintų
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • 1 šaukštas medaus
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, medų, mėtų lapelius, druską ir pipirus.
  2. Įdėkite erienos mėsą į marinato mišinį ir marinuokite šaldytuve 1-2 valandas.
  3. Po marinuotės nuimkite perteklių marinato ir kepkite pagal pasirinktas iškepimo gaires.

Jautiena – Raudonojo vyno ir rozmarino marinatas

Ingredientai:

  • 200 ml raudono vyno
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelės česnako, susmulkinto
  • 1 šaukštas smulkinto rozmarino
  • 1 šaukštas medaus
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Sumaišykite visus ingredientus dubenyje.
  2. Įdėkite jautienos mėsą ir uždenkite plastiku. Leiskite marinuotis šaldytuve mažiausiai 2-3 valandas (geriausia per naktį).
  3. Prieš kepimą nuimkite perteklių marinato ir kepkite pagal pasirinktas iškepimo gaires.

Veršiena – Citrinos ir česnako marinatas

Ingredientai:

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 citrinos sultys
  • 2 skiltelės česnako, smulkintos
  • 1 šaukštas smulkinto čiobrelio
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, česnaką ir čiobrelį.
  2. Įdėkite veršienos mėsą į marinato mišinį ir leiskite marinuotis šaldytuve apie 2 valandas.
  3. Po marinuotės nuimkite perteklių marinato ir kepkite pagal pasirinktas iškepimo gaires.

Kiauliena – Obuolių ir garstyčių marinatas

Ingredientai:

  • 2 šaukštai obuolių sidro acto
  • 2 šaukštai medaus
  • 1 šaukštas Dijon garstyčių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1/2 šaukštelio kalendros (milteliai)
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Sumaišykite visus ingredientus dubenyje, kol medus visiškai ištirps.
  2. Įdėkite kiaulienos mėsą ir marinuokite ją šaldytuve apie 2-3 valandas.
  3. Prieš kepimą nuimkite perteklių marinato ir kepkite pagal pasirinktą iškepimo lygį.

Paukštiena – Ciberžolės ir imbiero marinatas

Ingredientai:

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas ciberžolės miltelių
  • 1 šaukštas šviežiai tarkuoto imbiero
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • 1 šaukštas medaus
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Sumaišykite alyvuogių aliejų, ciberžolę, tarkuotą imbierą, citrinos sultis, medų, druską ir pipirus.
  2. Įdėkite paukštienos mėsą į marinato mišinį ir leiskite marinuotis šaldytuve apie 1-2 valandas.
  3. Po marinuotės nuimkite perteklių marinato ir kepkite pagal pasirinktą iškepimo lygį.